Всяка кола има своята начална стойност. Дори да е закупена 20 години след като е излязла от завода, тя има по-голяма стойност отколкото си мислите – затова днес от KoliZaScrap.bg ще ви споделим няколко начина, с които можете да си изкарате повече пари при предаване на кола за скрап.

Какво да направите преди да се свържете с нас

Един от очевидните начини да изкарате най-много пари при предаване на кола за скрап е да се свържете с нас. Нашите цени са най-високите изкупателни стойности на пазара и това се дължи на ефикасната ни система по обработка на всеки автомобил – до 85% извличане на всички ценни материали от всеки автомобил.

Освен това, има и няколко други неща, които могат да ви помогнат да изкарате повече от една, непотребна на вашето семейство, кола. Вместо да плащате данъци и да трупате глоби за изоставен автомобил, това, което можете да направите е да започнете да мислите като търговец.

Свалете акумулатора, гумите и страничните стъкла

Колите са пълни с ценни части, които могат да служат на някого другиго. Дори да не са потребни на вас, в България се намира един от най-големите пазари за авточасти на коли създадени през ранната 2001-ва година.

Нашият съвет е да се обърнете към тази част на пазара за части и да свалите от вашия автомобил всичко ценно като акумулатор, джанти и гуми, странични стъкла, тапицерия, седалки и какво ли още не.

Ако тези части са в добро състояние и са запазени, някъде в някои град най-вероятно има друг човек, които търси точно това, което вие предлагаме. Да, този процес на продажба на части отнема време и на много хора не им се занимава, но ако наистина искате да изцедите всяка една стотинка от един обречен автомобил, можете да го разглобите.

Свалете други ценни части и предмети

След тапицерия, джанти и странични стъкла, това, което можете да направите е да разглобите механичните части. Опит в автомеханиката помага, ако вие самите не знаете как, най-вероятно познавате някои, който знае.

Извадете трансмисия, спирачки, двигател, съединител и гърне и ги продайте на познат, или ги обявете за продан в някои от известните сайтове за резервни части. Една обява в такъв сайт може да ви струва малка инвестиция, но за сметка на това дивидентите от нея могат да са значително по-големи.

Какво да след разглобяване на колата

След като вече сте взели всичко, което можете, винаги можете да се обадите на нашите екипи, които да дойдат и да вземат оставената от вас коруба. Цената, която ще получите за този автомобил не е много по-ниска от тази, която ще ви предложим за цял автомобил.

Предимството на това да ни се обадите без да разглобявате колата, е че си спестявате време и занимавка. Стойността на автомобила за нас идва от тези части и суровите материали заключени в тях, но ако прецените, че те имат стойност за някои друг, нашият съвет е да отделите времето и силите да изкарате възможно най-много от кола, която така или иначе ще ни предадете.

Ако имате нужда от повече съвети или информация за нашите услуги и условия, винаги можете да продължите да четете други блог статии по тази тема, или да се свържете с нас директно.